Zpět na seznam článků     Číst komentáře (44)     Verze pro tisk

Pravda o 11. září

Autor: EsdüxXor   
11.9.2013

Všem se určitě toto datum zarylo do paměti, o těchto teroristických útocích, kdy zahynulo zaokrouhleně 3000 lidí, se vedou diskuze, hypotézy a teorie. Málokdo ovšem zná pravdivá fakta, která jsou podpořena fyzikálními zákony. V roce 1945 narazil bombardér B-25 do Empire State Building tehdy (a vlastně i dnes) nejvyšší budovy v New York City. Po několika hodinách se podařilo oheň uhasit a zemřelo pouze 14 lidí včetně posádky. ESB stojí dodnes i přesto, že je o 40 let starší než World Trade Center. Jaktože budovy WTC po nárazu letadel vůbec spadly? Odpověď je prostá.


Mnoho jedinců nevěří, že dvojčata byla řízeně odpálená bombami pravděpodobně Termitem, přece si „Amíci“ nebudou bourat své centrum obchodu - s tím to ale vůbec nesouvisí.

Nutno ještě podotknout, že v roce 1993 byla islámskými teroristy v garážích severní věže odpálená bomba umístěna v dodávce, udělala 30m hlubokou díru, ačkoliv nenarušila statiku budovy, jak bylo původně cílem. Je jasné, že pouze nárazem letadel by věže nespadly.

Výškové budovy jsou konstruované z ocelových skeletů a pevnými nosiči, kromě toho měla dvojčata jádro z matricové soustavy desetitisíců až 80cm širokých ocelových, vzájemně pospojovaných nosníků, navíc v podlahách prolitých betonem. Celá konstrukce byla jak šroubovaná tak svařená.

Minoru Yamasaki – architekt, jenž stavby projektoval, rád do svých budov komponoval stejný prvek – ocelové trámy vertikálně střídané s okny, takže navenek to působilo na funkcionalismus goticky. Dvojčata byla orientována úhlopříčně proto, aby lidem uvnitř nepřekážela ve výhledu.

Zopakujme si z fyziky banalitu, jako třeba při jaké teplotě se roztavuje ocel. Je to zhruba 1.300 stupňů Celsia. Je možné, aby takovou teplotu vyprodukovalo hořící palivo z letadla? Odpověď zní ne. Byla to skoro polovina, asi 600 stupňů C. Někteří by mohli namítnout: „No jo, to jsou teoretické výpočty, doopravdy to nikdo neměřil a nikdo to už nemůže přesně zjistit.“

Ale vědci, architekti, inženýři a experti na demolici mají ještě více důkazů. „Vygooglujte“ si výraz WTC debris. Takhle nemůžou vypadat trosky stavby, která se zhroutí následkem požáru navíc, když má velice stabilní jádro.

Vyšetřovatelé si opakovaně pouštěli záběry kolapsu budov a zjistili, že se vyskytuje totožnost řízeného odstřelu. Jižní věž zasažena v pořadí jako druhá se zhroutila o asi 20 minut dříve než severní. Při výpočtech fyzikové a architekti zjistili, že horní část nad zásahem letadel tj. 10 nebo 20 pater by sama o sobě padala rychlostí volného pádu – na zem by dopadla za cca 10 sekund. Horní část spadla za přibližně stejnou dobu a to i přesto, že měla pod sebou téměř celou budovu, která vážila 400 miliónů kg a měla by zhroucení zpomalit, navíc by horní část nemohla zapříčinit kolaps celé věže, protože při volném pádu má těleso nulovou hmotnost.

Tohle odporuje zákonům fyziky, kdybychom uvažovali jako lidé, kteří tomu, co píši, nevěří. Při detailnějším zkoumáním videí, lze vidět, že obě věže se zhroutili stejným způsobem jako běžné odstřely starých budov. Nevěříte? Podívejte se na videa:



Úplně stejné pořadí: nejprve nastaly výbuchy v oblasti nárazu (poloha úderu byla cílená, právě kvůli tomu, aby odpal mohl nastat jako první ne úplně v horních patrech, tak jak se provádějí běžná bourání), poté v podzemních patrech a nakonec byla věž odstřelena odshora dolů.

Přítomnost Termitu v garážích prokázali i svědci. Na prvním videu můžete vidět, jak o pár pater níž vystřelil dým právě výbuchem bomby. Inženýři tomu slangově říkají prskavka. Tyhle vystřelující prskavky podlamují konstrukci v určitém místě, aby to co je nad ní, mohlo rychleji padat a taky aby demoliční četa měla záruku, že stavba se opravdu zbourá celá do základů.

Horní část severní věže se do zbytku jakoby vcucla, zato při kolapsu jižní věže se pod ostrým úhlem naklonila, takže měla zákonitě dopadnout na zem, ale nedopadla. Jak to? Že by záhadně zmizela? Ne, nezmizela, jenom se ve vzduchu rozpráskala na všechny strany. Dým, který vypadal jako by pocházel ze sopky a odlétající kusy několikatunových ocelových sloupů do velkých vzdáleností jasně svědčí o tom, že šlo řízenou demolici.

Po několika hodinách se také zhroutila budova č.7, ačkoliv do ní žádné letadlo nenarazilo. Byla totiž jediná, která tam stála, ostatní stavby tj. celý komplex centra a přilehlý hotel byly zničeny kolapsem dvojčat. Tvrzení, že WTC spadlo následkem požáru je velký nesmysl (obzvlášť, když v 70. letech jich prodělalo více).


Kdo instaloval bomby do věží?

Tak tyhle teorie jsou více složitější. Když se po anglicku řekne, že to byla „vnitřní práce“. Skoro všem se vybaví, že za útoky jsou zodpovědní Američané (to je možná důvod proč těmto pravdivým teoriím z většiny procent lidé nevěří a nechají si ovlivnit názor masmédiem). Jenže tohle má větší zapeklitosti.

Ta dvě letadla přepadli teroristé, všichni z Al-Kaidy nebo na ní napojeni. Muhammad Atta, stejně jako většina únosců z 11.září, studoval technické obory na univerzitě v Hamburku. Letadlo se naučil řídit přes letecké kurzy, což vypovídá, že on a jeho kumpáni nebyli moc profesionální piloti. Existuje hypotéza, že letadlo ovládali laserovým naváděním, aby se do věží vůbec trefili, ale záběry s tímto jevem nelze brát na 100 procent důvěryhodně, dnes existují jednoduché softwary, kde si můžete leccos přikrášlit.

Fakt je ten, že si spletl na palubě tlačítko, takže poprvé místo k cestujícím mluvil k letovým dispečerům, kteří získali informaci o únosu. Během 20 minut se od palubního personálu Letu č.11 zjistilo, na kterých sedadlech únosci seděli a informace o zraněných. Severoamerické velení vzdušných sil bylo o únosu informováno a ze všech v ten den unesených letadel mělo nejvíce času reagovat. Jenže odstřelit letadlo s 81 pasažéry není jen tak a je potřeba mnoho povolení a důkazů.

Stíhačky byly vypuštěny v 8:53, ale to už bylo o 17 minut pozdě. Je tady relativní možnost, že teroristé spolupracovali s americkou vládou. Taky je možné, že byli použiti Američany jako návnada. Nebo snad příslušníci Al-Kaidy nainstalovali bomby do 400m vysokých věží sami? To si nikdo nevšiml ničeho podezřelého? Evidentně ne.

Ve dnech předtím nastávaly v obou budovách výpadky el. proudu (z 10.9. na 11.9. byly věže bez elektřiny dokonce celou noc), kromě toho probíhala renovace pár místností, takže se to ve WTC hemžilo dělníky a instalatéry. To znamenalo, že se tam mohl dostat každý. Že by se jen tak mezi ně nenápadně připletli? Háček je v tom, že nikdo nevěděl, kdo ti dělníci byli, z jaké firmy pocházeli.

Která strana ten útok plánovala? V srpnu si majitel dvojčat své nemovitosti pojistil proti teroristickém útoku. Vše, co se v budovách nacházelo, bylo pojištěné. Některé firmy zejména banky na burze prodávaly své prostory ve WTC. Museli něco tušit nebo přímo vědět. Údajně George Bush mařil a zdržoval vyšetřování dosazováním „svých lidí“ a ze začátku se snažil ostatní přesvědčit, že jde o běžnou nehodu.

Tak jako dnes lidé nevěří této konspirační teorii s Termitem, tak tenkrát poprvé taky nikdo nevěřil, že se nejedná o nehodu. Někteří policisté měli za to, že kouř ze severní věže překryl tu jižní, vůbec nevěděli, že také hoří.

Stačí nebýt ignorantem a nevěřit každé hlouposti v televizi nebo veřejnému mínění (a to se netýká jen 11.září). Kdo byl nejhlavnějším mozkem této největší katastrofy v dějinách USA a proč ji takto naplánoval zůstává největší záhadou, která se pravděpodobně nikdy nevyřeší. Někteří si myslí, že americká vláda, aby dala podnět Afghánistánu k válce, někteří zase, že to byla sama Al-Kaida, aby způsobila inflaci dolaru. Já se domnívám, že obě strany mají co k tomu říct a také si myslím, že bylo nakonec dobře, že se stíhačkám nepodařilo sestřelit letadla, protože takhle měli hasiči, policisté a záchranáři čas na evakuaci a kdyby se dvojčata sesunula hned rovnou, zemřelo by více lidí.

To, jestli uvěříte této konspirační teorii nebo ne, je na Vás. Budu ovšem raději, když nás bude více.


Líbil se Vám článek?
Budeme potěšeni, pokud vás zaujme také reklamní nabídka

Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 2.83/88

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)