Únik dat v Jižní Koreji

Zdroj: SOOM.cz [ISSN 1804-7270]
Autor: infinity :)
Datum: 27.8.2014
Hodnocení/Hlasovalo: 1/2

Únik dat v Jižní Koreji se týká 27 milionu lidí - poloviny obyvatelstva.

Šestnáct hackerů bylo zatčeno za útok, který se cíleně zaměřoval na registrační stránky a hesla šesti "online gaming" stránek - s cílem prodávat herní měnu. Jižní Korea má silnou "online gaming" kulturu, kterou vyznávají lidé všech věkových kategorií.

Jihokorejské úřady vydaly prohlášení, že gang hackerů ukradl 220 milionů osobních identifikačních údajů, s cílem vloupat se do online herních účtů. 24 letý "Kim", koupil tyto záznamy od čínského hackera, kterého potkal v jiné online hře v roce 2011, podle tvrzení deníku Korea JoonGang Daily.

Podle policie, Kim údajně získal 220 milionů osobních údajů z databáze nezámeho zdroje, včetně jmen, rodných čísel, přihlašovacích jmen a hesel.

Kim a jeho "kolegové" pak použili bezpečnostní nástroj zvaný "extractor" k přihlášení do herních účtů a následné krádeži virtualní měny a herních itemů v hodnotě bezmála 9 milionu korun. Zpravodajský portál The Register uvádí, že Kim zaplatil za data čínskému hackerovi v přepočtu necelé tři miliony korun.

Policie odhaduje, že vedlejší škody způsobené únikem dat se vyšplhají až na částku 40 milionů korun.

Když se Kimův "gang" nemohl do některých účtů dostat, nakoupil více osobních údajů, včetně identifikačních karet mobilního operátora v Daegu, kde následně resetovali hesla k získání přístupu.

Kim je nadále obviněn z toho, že prodal část údajů "hypotečním podvodníkům a inzerentům nelegálních "gambling" webů.