Byla spuštěna česká Hacker Academy

Zdroj: SOOM.cz [ISSN 1804-7270]
Autor: .cCuMiNn.
Datum: 10.7.2014
Hodnocení/Hlasovalo: 3/5

Ve středu 9.července 2014 zahájila svůj provoz česká Hacker Academy, jejímž cílem je seznamovat veřejnost s moderními a atraktivními tématy ze světa hackingu a kybernetické bezpečnosti.

Společnost HACKER Consulting s.r.o. nabízející prostřednictvím této nové vzdělávací služby nejen face to face školení, ale také on-line webináře by novou službou chtěla zvýšit povědomí lidí o tématech hackingu a v důsledku tak přispět ke zlepšení současné neutěšené situace. Smutnou skutečností je, že na Internetu je dnes více zranitelných systémů, než těch zabezpečených a každý den nás díky tomu média informují o nových a nových kybernetických incidentech. Je na čase se bránit. Znalosti technik, které kybernetičtí zločinci používají, Vám pomohou předcházet jejich útokům, uvádí se na webu školy.

Hacker Academy dále uvádí, že svou výuku zakládá na praktických příkladech, aby si všichni studenti mohli probíranou látku lépe osvojit: Naše výuka je vždy doplněna množstvím praktických cvičení, ze kterých mnohem lépe vyplývají vzájemné souvislosti a dopady jednotlivých postupů, než jen z čistě teoretického výkladu. Pro studenty jsou díky tomu naše semináře snáze pochopitelné a lépe si pamatují probíranou látku.

Kurzy a semináře vypsala škola sice až od 1.září, ale zájemcům o účast doporučuje raději včasnou registraci vzhledem k omezené kapacitě. Časem se také pravděpobně dočkáme rozšíření nabídky kurzů, které v současné době pokrývají pouze oblast webhackingu.