Google spustí v listopadu nové smluvní podmínky. Chcete být součástí reklamy?

Zdroj: SOOM.cz [ISSN 1804-7270]
Autor: Batou
Datum: 19.10.2013
Hodnocení/Hlasovalo: 0/0

V platnost vstoupí nové podmínky 11. listopadu. Umožní Googlu používat vaše jméno či fotografii v kontextových reklamách.

Pravděpodobně se inspiroval u Facebooku. Situace totiž připomíná kauzu nových podmínek Facebooku, o které jsme vás na konci září informovali. Současná úprava však jistě není tolik skandální.

Novinka, která uživatele Googlu brzo nemine, se jmenuje „Sdílená doporučení“. Nejde přímo o využití vašich údajů k jakékoliv reklamě, Google prostě využije, že jste nějaký výrobek/službu kladně hodnotily, a směle připojí vaše údaje v rámci kontextové reklamy. Kladným hodnocením se myslí např. lajknutí (+1) na Google+ či stvoření pochvalného článku. S tímto systémem se budete moci setkat třeba v mapách, Google Play či vyhledávači zboží. Jak to bude v praxi vypadat se můžete podívat na obrázku:

Tato služba půjde zatím údajně vypnout, v „normálním nastavení“ však bude aktivovaná. O nových podmínkách si můžete více přečíst třeba na Googlu.

Jak by se mužské části čtenářů líbila jeho fotka třeba u oblíbeného Arginmaxu? Přesto je podle mě jen otázka času, kdy se z podobných praktik stane běžný jev a korporacím se konečně podaří zpeněžit každý náš virtuální krok.