Zpět na seznam aktualit     Zpět na aktualitu

Komentáře k aktualitě

 
 
 BBCode
PsT | 96.44.189.*31.5.2014 15:01
Používám Truecrypt v telefonu pro zašifrovaný svazek na SD kartě kde je pro něj více místa, svazek šel vyrobit kvůli fat32 pouze 3.9gb velký a jde normálně ve verzí truecrypt 7.1 otevírat a zavírat. Existuje několik nástrojů jak "skvěle" napadat tento off-line svazek, ale jsou tu opět jen slovníkové útoky a brute-force metody jsou pomalé. Pokud zvolím opravdu tak dlouhé heslo, které se má předávat (tzn. 20 znaků) tak útočník heslo nenajde a na data se nedostane. Nejspíše je to všechno opět lobby pro Microsoft ..
Gess | E-mail30.5.2014 22:13
Je to jen úvaha, ale myslím že jisté třípísmenkové společnosti asi měli problém s roky prověřeným SW a tak zatlačili a co jsem četl na živě, doporučují Bitlocker :D No to už je lepší ta data nešifrovar. Klidně bych se vsadil že v Btlockru nějaké ty zadní vrátka budou :)
Honik | 86.61.159.*30.5.2014 20:19
Existují jiné inkarnace TrueCryptu. Dále je třeba říct, že TC měl veřejné zdrojové kódy, takže ač to není zcela košér, je pravděpodobné, že se ve vývoji někdo pokusí pokračovat.
Hnz2 | 85.71.231.*30.5.2014 16:39
V čem je zakopán pes zřejmě ví pouze autoři. Můžu pouze prezentovat svůj názor z pohledu laika. Živím se sice jako programátor bezpečných embedded systému ale kryptografii moc nerozumím.

Včera jsem se asi 1/2 hodiny díval na rozdíly mezi poslední verzí 7.2 a předposlední 7.1a. Mezi verzemi jsou jasně patrné změny ať už v pohledu optimalizace kódu, přípravy nových funkcí, opravy chyb, čištění kódu, opravy překlepů v komentářích a lokalizaci. Vývoj tedy i po verzí 7.1a probíhal. Najednou se však autoři rozhodli vývoj zaříznout a vydali verzi 7.2 která umožňuje pouze dešifrování. Proč se tak stalo spekulovat nechci.

Ještě jsem se díval na výsledky první části auditu zdrojových kódů. Zde nemohu souhlasit že zdrojový kód je psán laxně a že bude do budoucna těžko udržovatelný. Dle mých zkušeností je kód naopak velice kvalitní. Absolutně neporovnatelné s bor*** kódem v OpenSSL nebo i v embedded systémech některých velkých hráčů na trhu. A to se tyto systémy používají i v kritické infrastruktuře. To je jeden z důvodů proč si buduji na zahradě protiatomový kryt :)
cermmik30.5.2014 16:20
Zdravím, takto univerzální náhrada zatím není, alespoň co já vím. Ale věřím, že komunita bude TrueCrypt dál nějakým způsobem udržovat. Co se týče různých názorů, asi bych doporučil mrknout na reddit: [link] Vše jsou ale jen dohady.
Lajk | 31.172.30.*30.5.2014 14:12
Pozdravuji odborníky s otázkou na jejich názor ohledně informace o ukončení vývoje truecryptu a jeho údajné nebezpečnosti. Já měl za to, že vývoj nástroje již před lety skončil, protože už nebylo smysluplné jej dál vylepšovat, když byl podle všeho dokonalý. Já díky tomu šifroval pomocí jej nejenom má data ale data desítek kolegů a teď jsme z toho dá se říct paf...Bitlockeru za sebe nevěřím, proto se ptám, zda existuje něco podobného jako truecrypt, ale především mě zajímají vaše názory, v čem tkví jadro problému. Děkuji za komentáře.

Stránky: 1