Zpět na seznam aktualit     Zpět na aktualitu

Komentáře k aktualitě

 
 
 BBCode
RubberDuck | E-mail | Website23.10.2013 13:27
Ok. Vezmeme to po řadě:
1. Může ho třeba servírovat exploit pack. Pak stačí jen návštěva infikované stránky. Tyto kódy se rovněž můžou šířit přes P2P sítě (i když v tomto případě o tom pochybuji). Velmi nebezpečnou záležitostí je tzv. frankenware, neboli zmutovaný malware (k rychlému červu se přibalí infektor a ten infikuje tento kód - prvním spuštěním se dostává do oběhu a v závislosti na kvalitě červa a infektoru se může nezadržitelně začít šířit).
2. Tyto kódy jsou 'inteligentní' a prochází všechny připojené disky. Hledají totiž soubory podle vzoru (např. podle přípony): JPG, AVI, MP3, certifikáty, virtuální peněženky, uložené maily atd. Běžně běží v několika vláknech a každé z těchto vláken se stará o jeden disk. Nad nimi běží checker kontrolující aktuálně připojené disky.
3. Pokud by byl kód po vypnutí a opětovném zapnutí PC deaktivovaný, měl by šanci se šířit? Paměťová a restart rezistence jsou naprosto základní techniky využívané malwarem. Takže pokud PC vypneš a znovu zapneš, kód začne od začátku, vyjima těch souborů, které už jsou zašifrované.

----------
Sec-Cave.cz - [link]
Mutagen_NoReg | 89.190.90.*23.10.2013 13:02
Otázka, kde k takovýmu viru bych mohl příjít do kontaktu kromě emailu? popřípadě když už něco otevřu jedná se o disky pouze interní nebo i USB? Popřípadě kdybych to nechtěně otevřel a v zápětí vypnul na hned PC stalo by se něco? :) Docela by mě tohle zajímalo :)

Stránky: 1