Zpět na seznam aktualit     Číst komentáře (0)     Verze pro tisk

Google refunduje nákupy obrázkového Virus Shieldu

22.4.2014

Google se rozhodl vrátit peníze uživatelům, kteří si koupili aplikaci Virus Shield. Zda byla opravdu podvodná, se údajně neví.


Virus Shield měl být androidí antivir, placený, za 3.99 $. Co do stahovanosti se umístil v čele placených aplikací Google Play. Do té doby než portál Android Police poukázal na to, že veškerá jeho funkčnost spočívá ve změně falešného symbolu detekce hrozeb za symbol zabezpečného zařízení.

Jesse Carter, jehož společnost Deviant Solutions Virus Shield na Google Play umístila, trvá na tom, že nikdy jsme nechtěli podvést své zákazníky nefunkční aplikací. Jeden z našich vývojářů prostě udělal hloupou chybu. Verze, kterou Android Police dekompilovali, nebyla určena k vydání. Byla to pouze grafická skica našeho UX designéra určena jen k podržení místa na Google Play. A slibuje vrátit peníze poškozeným.

To by v podstatě odpovídalo tomu, co Android Police našli v kódu - respektive nenašli. Nebylo tam právě vůbec nic krom popsané změny ikon. Nyní se ovšem nedá zjistit, zda je možno dát za pravdu Deviant Solutions, nebo Android Police. Vzhledem k pozornosti, které se této aplikaci a jejímu šíření na Google Play dostalo, se Google rozhodl nečekat na vyústění kauzy. Sám nabízí refundaci těm, kteří Virus Shield stáhli, a jako projev dobré vůle dalších 5 $ na nákupy na Google Play.

Carter ovšem žádné z utržených peněz nevybral a ty prozatím zůstávají na pozastaveném Google Play účtu jeho společnosti u Googlu. Dopis od Google Play Support obracející se na ošizené zákazníky můžete shlédnout na nakedsecurity.

 

Zdroje: The Guardian, E Hacking News, nakedsecurity.

Zdroj: http://www.ehackingnews.com/2014/04/google-offers-refunds-to…


Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 1/2

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)