Zpět na seznam aktualit     Číst komentáře (0)     Verze pro tisk

Vývojáři Toru staví nový šifrovaný kecálek TIMB

1.3.2014

TIMB (Tor Instant Messaging Bundle) bude nový anonymní IM, jehož konverzace zprostředkují šifrované sítě Toru. Pracují na něm lidé kolem Tor Browser Bundle. Testovací verze se očekává ke konci března 2014.


TIMB bude postaven na open source softwaru Instantbird (původně byl zvažován Pidgin). První verze bude bez OTR módu (Off The Record), který bude implementován později. Tým Toru plánuje auditovat svůj IM outsourcováním bezpečnostních testů, aby byl bezpečným prostředkem komunikace i v zemích, kde jsou aktéři politického aktivismu zastrašováni, pronásledováni a stávají se terčem násilí – tam, kde je třeba uniknout kontrole ze strany kriminálních kartelů, zkorumpovaných úředníků a autoritářských vlád.

Nejde sice o první IM svého druhu (vzpomeňme třeba TorChat či Bitmessage), ale předpokládá se, že prestiž Tor týmu přitáhne nejen nové uživatele šifrované IM komunikace, ale i uživatele ostatních IMs. TIMB je dalším krokem ke splnění vize o snadném přístupu k Deep Webu, anonymní komunikaci a anonymnímu využití internetu.

 

Zdroje: Roadmap for the Tor Instant Messaging Bundle, DailyDot

Zdroj: http://thehackernews.com/2014/02/tor-instant-messaging-bundl…


Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 1/1

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)