Zpět na seznam aktualit     Číst komentáře (3)     Verze pro tisk

Nedávný DDoS útok byl jeden z nejsilnějších v historii Internetu

Autor: Batou   
4.10.2013

Možná ten nejsilnější DDoS útok bičoval svůj cíl po dobu 9 hodin. Společnost Incapsula však neprozradila o jaký web se jednalo, pouze že šlo o jejího klienta. Vydržely stránky nápor a o jaký tok vlastně šlo?


100 gigabitů za vteřinu. Tento provoz musel zvládnout web, který byl pod ochranou firmy Incapsula. A podle jejich slov byl server stále plně dostupný. Útok se odehrával 24. září, cíl však nechce Incapsula zveřejňovat. Jejich řešení spočívá v úpravě DNS záznamů a zajištění toho, že váš traffic bude proudit přes jejich výkonné servery. Tam jsou data také filtrována od mnoha různých hrozeb.

Za zmínku stojí fakt, že se jednalo o útok bez finty zvané DNS Reflection, díky které mohou být útoky mnohonásobně silnější (s tou se třeba v květnu tohoto roku podařilo zasáhnout online směnárnu, kdy ve špičkách dosahoval provoz 167 Gb/s). Tzv. DRDOS (DNS Reflection Denial of Service) využívá zranitelností DNS protokolu.

Více informací o DRDOS najdete třeba v článku společnosti Prolexic (PDF), stejně jako v delším textu (PDF) o praktickém využití takovýchto útoků třeba v herním světě. O tom, co Incapsula vše nabízí, si můžete počíst na webu společnosti.

Zdroj: http://www.eweek.com/security/latest-100-gigabit-attack-is-o…


Social Bookmarking

     





Hodnocení/Hlasovalo: 1/1

1  2  3  4  5    
(známkování jako ve škole)